Say yes to the Dress

Eerste indruk
Toen ik op een regenachtige morgen op zoek was naar een bruidsmodezaak voor mijn blog kwam ik al snel op de site van Unique Bridal terecht. Ik was gelijk verkocht door een foto van de prachtige zaak, door de hoge plafonds met gouden details. Ik houd van oude gebouwen, vooral door de romantische sfeer die zij uitstralen. Ik twijfelde geen moment en stuurde gelijk een mailtje om eens kennis te maken.

Paspoort van een Wedding ProfessionalShahla Poorsobhan
Naam: Unique Bridal
Contactpersoon: Shala Poorsobhan
Soort leverancier: Bruidsmodezaak
Werkgebied: Nederland
Segment: midden – hoog
Getrouwd: Ja
Website: www.uniquebridal.nl
E-mail: info@uniquebridal.nl
Telefoonnummer: 070-3452169 of 06-24136587

Toen ik enige weken later werd binnengelaten voor mijn afspraak, keek ik mijn ogen uit. In werkelijkheid was het pand nog veel mooier dan ik me had voorgesteld. De sfeer was fijn en informeel. Ik liep achter Shahla aan de trap op naar boven naar een prachtige ruimte met aan beide zijden kasten met bruidsjurken. Wat een belevenis moet dit voor een bruid zijn: je voelt je even een prinses!

Van toen naar nu
Shahla is de eigenaresse en ontwerpster van Unique Bridal. Ze heeft, voordat ze naar het huidige pand verhuisde, bij verschillende bruidshuizen gewerkt, vervolgens een zaak aan huis gehad en zit nu alweer vanaf december 2013 in het huidige pand. Misschien ken je ze wel van het “Say Yes to the Dress” event afgelopen jaar.

Shahla doet alles met veel liefde en een grote passie voor haar vak. Zo heeft ze de zaak naar eigen inzicht aangekleed, is gefocust op haar producten en wil waarborgen dat de jurken die zij aflevert helemaal perfect op maat gemaakt zijn en naar wens van de klant.

bruid3

Uniek in haar soort
Ik vroeg me af hoe Unique Bridal zich onderscheidt tussen al die andere bruidsmodehuizen die in de omgeving te vinden zijn? Allereerst heeft Unique Bridal een eigen ontwerpster die exclusief en alleen ontwerpt voor Unique Bridal. Daarnaast is er een erg grote uitgebreide collectie van verschillende bruidsmode merken in de winkel aanwezig. Ook zijn ze gevestigd in een uniek winkel pand.

Van pas-afspraak tot de perfecte jurk
Een eerste afspraak duurt ongeveer 2 uur. Eerst zul je met een verkoopster bespreken wat je wel en niet wilt en wat je budget is. Daarna ga je jurken passen. Een belangrijk tip hierbij is om niet meer dan 4-5 mensen mee te nemen. Hoe meer mensen, hoe meer meningen en dat maakt de uiteindelijke keuze niet gemakkelijker. Zodra je een jurk gekozen hebt wordt deze op maat voor je gemaakt en krijg je een doorpas. Na deze doorpas worden de laatste puntjes op de i gezet en mag de jurk mee naar huis.

Een andere optie is het ontwerpen van jouw droomjurk. Dit is niet zozeer een goedkopere optie, maar wel een goede keuze als je goed weet wat je wilt en dit niet in een bestaande jurk terugvindt. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt en worden de stoffen gekozen. Dan wordt er de doorpas afgesproken, dit is de basisjurk. Deze moet immers goed zijn voor de verdere bouw van de jurk. Zo bouwen jullie samen stap voor stap aan jouw droomjurk.

bruid2    bruid4

Pricewise
Dan denk je misschien dat de jurken in deze winkel heel duur zullen zijn, maar dat viel mij eigenlijk heel erg mee. De prijs voor een jurk licht tussen de 1000 en 4000 euro. Maar er zijn veel jurken beschikbaar in de prijsklasse tussen de 1500 en 2000 euro. Voor een ontworpen jurk is de prijs moeilijker te noemen omdat die afhankelijk is van de stof en de hoeveelheid tijd/werk die er in het maken van de jurk zal gaan zitten.

Na afloop
Wat een mooie locatie en wat een fijne ontspannen sfeer, dat blijf ik herhalen. Ik ben nog niet getrouwd, hopelijk komt dat er ooit nog van, want dan zou ik graag bij Unique Bridal mijn droomjurk komen uitzoeken.

Liefs Rianne

Profielfoto van Rianne

About Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *