La France: een locatie waar je, je thuis voelt!

img1447070636008

Paspoort van een Trouwleverancier
Naam: La France
Soort leverancier: Trouw- en Feestlocatie
Adres: Rhijngeesterstraatweg 43, 2341 BR Oegstgeest
Telefoonnummer: 071-5177472
Website: www.lafrance.nl
E-mail: info@lafrance.nl
Segment: Midden
Hier werkt: Sophie Halstein-Omtzigt
Haar functie: Plannen van bruiloften, beurzen en feesten
Getrouwd: Ja

Op een mooie zonnige zaterdag was ik te gast bij Trouwlocatie La France in Oegstgeest. Ik had een afspraak met Sophie. We kennen elkaar van de opleiding CMV die we beiden aan de Leidse Hogeschool volgden. Sophie werkt ondertussen al weer 8 jaar voor La France en is vorig jaar zelf getrouwd.

Als ik aan kom rijden zie ik gelijk dat er veel veranderd is met de laatste keer dat ik La France bezocht. Samen met Sophie lopen we door de verscheidene ruimtes. Ze vertelt vol enthousiasme over haar werk en natuurlijk haar bruiloft die ook bij La France plaats vond.

Collage bruiloft

Zo vertelt ze dat ze getrouwd is op een woensdag. Die dag was het helaas wat minder mooi weer maar dat kon de pret niet drukken. Na het ja woord stond een BBQ met feest voor de familie op ze te wachten bij een zusterlocatie Café van der Werff in Leiden. Ze hebben hiervoor gekozen omdat ze graag voor de familie een feest wilden geven omdat ze toch van ver weg kwamen. Ze wilde niet dat ze dan zelf ergens moesten gaan eten, om daarna weer terug te komen voor het feest. Ook is het leuk om familie die je minder vaak ziet toch uit te nodigen, omdat juist zij het zo op prijs zullen stellen om erbij te mogen zijn. Daarnaast heeft Sophie de meest dichtbij staande familie en vrienden uitgenodigd op zaterdag voor een diner en feest bij La France. Ze vertelde zij dat de informele sfeer die de locatie uitstraalt heel fijn vindt. Ook haar gasten gaven terug dat ze het idee hadden dat ze in de keuken en tuin van het bruidspaar stonden.

Dat is ook wat deze locatie zo uniek maakt. In elke ruimte is er de mogelijkheid om een trouwceremonie, diner en feest te boeken. Hierbij wordt er live gekookt, al het eten maar ook de heerlijke chocolaatjes bij de koffie worden met de hand door La France gemaakt. Daarnaast mogen de gasten de drankjes uit de koelkast pakken, een fles wijn open trekken of een biertje tappen. De mensen lopen lekker rond en voelen zich thuis. Daarnaast is La France een officiële trouwlocatie. In elke zaal kan er dan ook een trouwopstelling worden gerealiseerd. Wat ik zo leuk vond was dat elke ruimte een andere sfeer heeft. Zo is er voor ieder gezelschap een ruimte die aanspreekt.

Dineropstelling witte hoes roze lint

Nu Sophie zelf getrouwd is neemt ze veel mee van haar eigen ervaringen en netwerk als ze spreekt met bruidsparen. Ze is zich meer bewust van wat een bruiloft kost en dat een locatie maar een onderdeel is. Zo vertelt ze dat het belangrijk is om vooral de tijd te nemen. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf. Een locatie zit vaak al lang van te voren vol. Dus het is belangrijk dat je dat het eerste regelt. Over de dag zelf zegt ze:

“Begin jullie huwelijksdag samen tijdens een fotoshoot, ga daarna lunchen met familie zodat jullie voorafgaand aan de ceremonie iets gegeten hebben. Als het officiële gedeelte voorbij is, kan het diner en de feestavond beginnen. Neem ruim de tijd voor het diner en zorg voor wat speling tussen het diner en de feestavond. Als jullie feestavondgasten na afloop van het diner arriveren, kan er heerlijk gefeest worden tot het einde van de avond. Dat kan uitstekend bij La France”

Ik heb een fijne ochtend bij La France gehad. Ik heb zelf de informele huiselijke sfeer geproefd. Sophie vertelde vol enthousiasme over haar locatie, waar ze zich zelf ook helemaal thuis voelt. Op 14 februari 2016 kan je zelf sfeer komen proeven op de La France Bruidsbeurs en ook met mij komen kennismaken want ik zal die dag standhouder zijn. Jullie zijn welkom tussen 11 en 16 uur. Ga voor meer informatie naar: www.lafrance.nl

Lieve groet,

Rianne

 

Profielfoto van Rianne

About Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *