It’s all in the Budget ..

Hoe hoog is jullie berg met geld? Hebben jullie nog geen idee of zien jullie tegen het maken van een budget op? Dan zal ik jullie met deze blog een stukje verder helpen. Als weddingplanner weet ik dat een van de belangrijkste uitgangspunten van de organisatie, het budget is. Het geeft als het ware een kader waarin je aan de slag kunt. Dus is het eerst belangrijk om het budget te bepalen. De vraag is dan ook: hoe denken jullie over geld uitgeven voor de bruiloft? Zorg dat jullie hierover op een lijn zitten.

Hoe groot of klein je budget ook is, je wilt natuurlijk niet meer uitgeven dat je hebt. Heb je een kleiner budget, dan kan je met creativiteit en hulp van vrienden en familie ook jullie bruiloft, een droombruiloft worden. Soms moet je misschien je verwachting een beetje bijstellen, maar dat geld eigenlijk voor elk budget. Een tip om geld te besparen is bijvoorbeeld door zelf decoratie te maken. Daarnaast kunnen jullie bewuste keuzes maken in wat je wel en niet doet op jullie dag. Ideeën vindt je volop op internet. Ik help je ook graag met ideeën, kijk bijvoorbeeld eens op mijn Pinterest. Ook kun je bij mij terecht voor een gezellige DIY decoratie workshop met je vriendinnen. Helemaal op maat voor jullie trouwen. 

Zodra jullie weten hoeveel jullie te besteden hebben, leg dit naast je wensenlijstje en ga op onderzoek uit of jullie wensen haalbaar zijn. Zet elke post op papier, bijvoorbeeld de locatie, bruidsjurk, bloemen etc. Tip: bedenk ook hoeveel gasten jullie willen uitnodigen. Wist je dan een daggast al gauw €75 euro per dag kost en een feestgast rond de €30 euro. Zo kan je uitrekenen hoeveel geld je aan je gasten kwijt bent en keuzes maken in wie jullie uitnodigen. Hierin kan je een hoop geld besparen. Dus wanneer jullie het moeilijk vinden om mensen wel of niet uit te nodigen, onthoud dan dat het jullie dag is, jullie betalen en beslissen dan ook wie je uitnodigt, of je wel of geen feest geeft of gratis trouwt op maandagochtend. Er zullen mogelijk mensen het er niet mee eens zijn, maar dat hou je toch, want ieder stel is anders. Dat maak ook jullie bruiloft zo uniek.

Komen jullie er toch niet uit dan kan ik jullie hier ook bij helpen, door een duidelijk overzicht te maken wat er met jullie budget mogelijk is. Het is van belang dat je deze fase in de organisatie van jullie bruiloft heel zorgvuldig doet. Dit voorkomt dat je later voor verrassingen komen te staan. Vraag dus meerdere offertes aan, check of de BTW is ingegrepen en zet alle bedragen onder elkaar. Op het plaatje zien je een overzicht in percentages, waarmee je kunt uitrekenen hoeveel geld je voor elk onderdeel moet reserveren. Daarna beslissen jullie of jullie dit bedrag willen en kunnen uitgeven. Op mijn Pinterest vindt je handige tools die jullie hierbij kunnen helpen. Heb je meer vragen neem gerust contact op.

In de volgende blog ga ik verder met de planning. Niet onbelangrijk om zonder stress te kunnen genieten van alle voorbereidingen en helemaal van de de dag zelf.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad en voor nu wens ik jullie heel veel succes!

Profielfoto van Rianne

About Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *