A styled shoot on Track…..

Toen ik in februari het idee opvatten om een Styled Shoot te organiseren, wist ik van te voren niet wat een geweldige leuke en leerzame reis het zou worden. Alles begon met het idee om de iets van mijn werk te laten zien en zo een echte kennismaking met Wedding on Track. Een jong bedrijf die hippe, creatieve en liefdevolle bruiloften organiseert. Ik wilde dat de sfeer van de shoot moest passen bij mijn bedrijf. Dus klanten moeten zichzelf kunnen zijn, ontspannen en informeel zijn in de samenweking. Eigenlijk zoals je je bijvoorbeeld voelt op een festival, een feestelijke, ontspannen belevenis. Een festival thema voor de styled shoot leek geboren.

StyledShootFestival-58

Elk weekend is er wel een festival, voor elk wat wils. Het gaat natuurlijk om welke sfeer je het meeste aanspreekt. Ik bezoek al jaren Festival de Parade. Dit is een festival waarbij je voorstelling op het gebied van kunst en cultuur kunt bekijken. De ontspannen sfeer, informele sfeer, die daar is was mijn inspiratie voor deze Styled Shoot.

StyledShootFestival-93

Van daaruit ben ik aan de gang gegaan met een moodboard om mijn visie zo goed mogelijk naar de leveranciers te kunnen uitleggen. Een locatie zoeken was het eerste punt op de agenda, eigenlijk net zoals je en bruiloft organiseert. De sfeer op de locatie moest natuurlijk de sfeer van de shoot versterken.

StyledShootFestival-60

Ook bezocht ik tal van trouwbeurzen om leveranciers te leren kennen. Het bleek een goede methode, met een kort praatje heb je snel in de gaten of je de werkwijze van die persoon prettig vindt. Vervolgens de leveranciers benadert, die ik wilde vragen om mee te doen aan de Shoot. Er werden kennismakingsgesprekken geplant en ideeën en mogelijkheden afgestemd.

StyledShootFestival-49

Stap voor stap kwam de Shoot dichterbij. Elke leverancier kreeg een uitgewerkt moodboard, ik organiseerde een bezoek aan de shoot locatie en als laatst werkte ik de shoot tot elk klein detail uit. Uren het ik plaatjes op pinterest bekeken, om zo tot mijn eigen stijl te komen. Uiteindelijk is het een mix geworden van vintage met natuurlijke en zelf gemaakte elementen. Zo zijn de kussenhoesje en de vlaggenlijn zelf gemaakt. Door zelfgemaakte decoratie toe te voegen krijgt een Styled Shoot maar ook een bruiloft een heel eigen stijl en sfeer. Het is tevens leuk om samen met vriendinnen decoratie te maken, hiervoor organiseer ik met veel plezier een styling workshop voor jullie.

StyledShootFestival-104

Vanaf drie dagen voor de shoot, begon het ophalen van de spullen, onze woonkamer werd steeds voller met dozen en kratten. Heb ik alles dacht ik steeds, toch nog maar even naar de Ikea en het tuincentrum om nog wat meer decoratie te halen. Die zaterdagavond zat ik met een wijntje op de bank, alles stond klaar voor de volgende ochtend. Ik ging vroeg slapen, de wekker zou vroeg gaan de volgende dag.

StyledShootFestival-207

Het was zover de grote dag van de Styled Shoot. Bij aankomst begonnen we gelijk met alles klaarzetten. De dag vloog voorbij, het was een groots gevoel om alles te zien samenkomen, de samenwerking en de sfeer was geweldig, ik kijk er met zoveel plezier op terug. Het resultaat was meer dan gehoopt.

StyledShootFestival-117

Met ontzettend veel dank aan alle leveranciers die mee hebben gewerkt en veel plezier kijk ik erop terug.

Fotografie: Wit Fotography Film: Best of Times films  Organisatie & Styling: Wedding on Track l Stationary, Styling & Bloemdecoratie: Leintjes Exclusief Locatie: Landgoed de Olmenhorst Kostuum: Rietbergh trowpakken op maat Bruidsjurk: Yentl’s BruisboetiekCake & Candy: Erna’s Tasty Food Servies, glaswerk & bestek: Vintage Serviezen Verhuur l Licht letters: TweeS/ Jaardag l Decoratie & Dispensers: Weddingdeco.nl l Modellen: Lisa van de Langkruis & Rick Lezwijn.

Het smaakt naar meer…ik heb veel geleerd wat ik mee kan nemen naar de bruiloften en andere Styled Shoots. Binnenkort is de nieuwe website klaar, ik verheug me erop dat met jullie te kunnen delen. De reis gaat door, stap voor stap bouw ik verder aan mijn droom. Waar de reis heen gaat weet ik nog niet, maar dat het geweldig zal worden twijfel ik niet over.

PS… Nog een kers op de taart, de geweldig leuk film van deze Styled shoot!

Profielfoto van Rianne

About Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *