A tasty story…

Het is al weer meer dan een jaar geleden dat Erna en ik elkaar ontmoetten op de bruidsbeurs in Delft. Erna stond daar met haar taarten en ik was daar om mijn netwerk te vergroten. Ook was ik op zoek naar een Patissier voor mijn Styled Wedding Shoot. Erna zag dat wel zitten en daarom maakten we al snel een koffie afspraak.jpg_0078

Paspoort van een Wedding Professional
Naam: Erna’s Tasty Food
Contactpersoon: Erna Bos
Soort leverancier: Patissier
Werkgebied: Nederland en Buitenland
Segment: midden – hoog
Getrouwd: Nee
Website: www.ernastastyfood.nl
E-mail: ernastastyfood@gmail.com
Telefoonnummer: 06-14063195

Het schrijven van deze blog serie was een goede gelegenheid om weer eens bij te kletsen en jullie meer over Erna’s passie voor het bakken en decoreren van taarten, koekjes en snoep te vertellen.

Zo vertelt Erna dat ze eigenlijk altijd al aan het bakken is geweest, zo deed ze mee aan Heel Holland Bakt en deed ze verschillende cursussen. Het gevoel van het starten van een eigen bedrijf begon steeds meer te kriebelen en zo heeft ze nadat haar baan op hielt, de grote stap gezet. Nu alweer een aantal jaar geleden. Ze heeft absoluut geen spijt want het gaat goed met haar bedrijf. Erna heeft ondertussen personeel aangenomen en denkt er ook over om een winkel te gaan openen. Ik ken Erna als een zeer gepassioneerd mens en gun het haar van harte dat het haar zakelijk voor de wind gaat.

Er zijn natuurlijk tal van bedrijven die bruidstaarten maken, maar wat Erna’s Tasty Food zo bijzonder maakt is dat er niks uit een pakje komt. Alles wordt met de hand gemaakt, is biologisch, vers en bevat geen e-nummers of stabilisatoren.

Je krijgt echte taart voor je geld”

Wanneer een bruidspaar langs komt, worden de wensen en het budget besproken, wordt er geproefd en bezorgt Erna al haar taarten zelf, zo weet de klant zeker dat de taart goed aankomt. Ze denkt graag met haar klanten mee. Daarom nodigt zij hen uit om het budget wat ze aan de taart willen uitgeven, te bespreken. Dan kan zij advies geven in wat er met dat budget mogelijk is. Hierdoor kan er zo goed mogelijk aan jullie wensen worden voldaan en krijgen jullie de beste opties voor jullie budget.

StyledShootFestival-32 StyledShootFestival-39  StyledShootFestival-28

Daarna vroeg ik haar naar de trends voor 2016 op taartgebied. Erna heeft er een aantal genoemd. Hier een aantal voorbeelden op een rijtje:

  1. De Naked Cake is nog steeds helemaal hot voor 2016, wel zullen we meer kleur gaan zien.

  2. Wat we ook meer gaan zien is een kleine bruidstaart en kleine gebakken, zo kunnen jullie wel de taart aansnijden en zijn er kleine gebakjes, eventueel in verschillende samenstelling, zo is er voor ieder wat wils.

  3. De ijstaart, omdat steeds meer stellen de taart na het diner willen doen en een bruidstaart dan te zwaar kan zijn. Voor de avondgasten kan je dan voor kleine gebakjes kiezen.

  4. De krijtboordtaart komt ook steeds meer terug.

  5. De natuur-thema-taart, met takjes, eikels, diertjes enzovoort, met de hand gemaakt van bijvoorbeeld suiker en fondant.

Erna zorgt ervoor dat elke taart die zij maakt uniek is.

Zorg dat jullie taart geen kopie wordt maar eigen en echt van jullie. Vertrouw op de deskundigheid en bedenkt dat de prijs ook de kwaliteit vertegenwoordigd”.

Tot slot vroeg ik haar naar de ultieme uitdaging. Daarop zegt ze dat ze graag een bewegende of 3D taart zou willen maken. Dus mocht je zoiets van plan zijn, neem ook eens met haar contact op.

Wil je Erna ontmoeten? Dat kan! Ze staat 14 februari op de Bruidsbeurs van het Delta Hotel in Vlaardingen.

Profielfoto van Rianne

About Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *